Mye snø og klager på brøyting

Det er ingen hemmelighet at vi går gjennom en utfordrende vinter, med mye snø, smelting, og enda mer snø.

Brøytemannskaper er ikke uberørt av dette. De jobber døgnet rundt for å måke alle plassene som skal måkes, står i samme kø som alle andre biler når det ikke er fremkommelighet, og må være årvåken hele tiden for ikke å kjøre på biler, hekk, gjerder eller på naboer som plutselig skuffer ut snøen sin når traktoren nærmer seg.

Jobben som brøytebilsjåfør er krevende og utføres av mennesker som gjør så godt de kan så snart de kan.

Styret ser seg nødt til å minne om tiltak hver enkelt av oss skal gjøre for at det blir enklere, raskere og sikrere for brøytemannskapene å utføre jobben sin:

  • Klager på brøyting skal aldri rettes direkte til dem som utfører brøytingen, de skal alltid gå gjennom styret som adresserer dette videre til leverandøren.
  • Ikke måk snøen fra din egen gangvei ut i veien som akkurat har blitt måkt. Dra snøen videre til fellesområdet hvor den pleier å bli lagret. Da slipper du å vente til noen kommer og rydder etter deg.
  • Ikke måk snøen fra din egen gangvei ut mens traktoren holder på med å måke. Traktorer er store og sjåføren har utfordringer nok med å holde oversikt. Det er forbundet med livsfare å gå i veien mens det brøytes! Hold avstand!
  • Selv om det er dårlig plass til parkering, vær bevisst på hvor du setter fra deg bilen, slik at du ikke står i veien – hverken for naboen som bruker garasjen til bil eller brøytetraktor.
  • Mens brøyting og rydding av snø pågår er det strengt forbudt å grave huler. Utover dette er det foreldrenes ansvar å se til sine barn.
  • Brøytemannskapet fortjener også skryt med arbeidstider døgnet rundt i perioder, har du en mulighet til å heie på eller si noe positivt, er det bare hyggelig.

Styret er i god dialog med leverandøren og tar opp de henvendelsene som kommer inn.